conf-isdn-account
1.6

Transparante netwerkverbinding en
dynamische IP adressen

Vorige Inhoud Volgende

Het ongemerkt opbouwen en weer afbreken van een netwerkverbinding over een ISDN telefoonlijn komt ook goed van pas bij een verbinding met het Internet via een Internet Service Provider.  U heeft dan het voordeel van lagere telefoonkosten.

De meeste providers werken echter met dynamische IP adressen en dat kan een bron van problemen zijn.

Zolang u aan het websurfen bent,  zal dat gewoonlijk wel goed gaan,  omdat daarbij meestal gedurende korte tijd TCP verbindingen bestaan.

Bij gebruik van ftp en telnet is het mogelijk dat u gedurende langere tijd een TCP verbinding open heeft staan,  zonder dat er netwerkverkeer plaatsvindt.  Als er op zo'n moment een timeout plaatsvindt en de verbinding verbroken wordt,  gaat uw client hangen.

De oorzaak hiervan is dat u bij het opnieuw opbouwen van een netwerk-verbinding een ander IP adres en dus een andere defaultroute toegewezen krijgt.  De openstaande verbinding rekent echter nog op de aanwezigheid van een route die er niet meer is.

De beste oplossing is dan natuurlijk om niet met dynamische IP adressen te werken.

Als u toch met dynamische IP adressen werkt,  kunt u dit probleem zoveel mogelijk opvangen door er voor te zorgen dat u:

Het configuratieprogramma conf-isdn-account houdt hier rekening mee door de time-out bij de keuze van dynamische IP adressen op 5 minuten te plaatsen en bij de keuze van vaste IP adressen op 1 minuut.

Volgende Inhoud Vorige